julhjalpen

Egmont skänker 1500 julgåvor till utsatta barn

10.12.2018

Med inspiration från Egmont Fonden vill Egmont Publishing på fler sätt bidra till ett bättre liv för barn och unga. I år skänks ett tusental julgåvor och en privat biovisning.

Egmont Publishing startade ”Egmonts Julhjälp” för fyra år sedan, och sedan dess har över 5 000 julgåvor från företagets verksamhet delats ut till utsatta barn och unga i Sverige. Initiativet uppstod som en idé från några av företagets medarbetare, som hade inspirerats av Egmont Fondens olika välgörenhetsinsatser i Danmark och Norge.

Tillsammans har anställda på Egmont i Stockholm och Malmö hjälpts åt att slå in årets julgåvor, som består av bland annat spel, pussel, målar- och pysselböcker, färgpennor och leksaker. Julklapparna kommer därefter att delas ut i samarbete med Stadsmissionen i Skåne och Stockholm.

– För många svenskar är julen en av årets absoluta höjdpunkter, med familjemys, god mat och julklappar. Men man glömmer lätt att det också finns många barn som upplever julhelgen som tung och utlämnande. Därför känns det både bra och naturligt när vi nu fortsätter med våra insatser för skapa julglädje hos barn som befinner sig i utsatta livssituationer, säger Per Kjellander, VD för Egmont Publishing.

Stöttar Musikhjälpen med privat biovisning
I år kommer Egmont Publishing även att stödja årets Musikhjälpen-kampanj ”Alla funkar olika”  den 10-16 december. På Bokmässan i september anordnades en serieauktion där intäkterna oavkortat går till Musikhjälpen, och Egmont Publishing kommer även auktionera ut en privat biovisning av nya Bamsefilmen "Bamse och dunderklockan" tillsammans med Nordisk Film och SF Studios. 

Om Egmont Fonden
Egmont har en lång tradition av att hjälpa barn, ungdomar och familjer som lever i utsatthet. Genom Egmont Fonden delas företaget varje år ut en betydande del av överskottet från sin medieverksamhet, ca 120 miljoner kronor, till olika projekt och insatser för barn och unga. 2016 fattade Egmont Fonden beslut om att avsätta cirka 45 miljoner kronor till särskilda insatser för att hjälpa nyanlända flyktingbarn och deras familjer i Danmark och Norge.

Läs mer på www.egmontfonden.dk